Byggevarepriser.dk

Stabilgrus pristjek

Er du på udkig efter stabilgrus? Vi har fundet 23 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Grat.dk, som sælger 1.000 kg for kun 899 kr. Det er 65 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg stabilgrus inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
899 kr. Sække med 1.000 kg Køb
945 kr. Sække med 1.000 kg Køb
960 kr. Sække med 1.000 kg Køb
960 kr. Sække med 1.000 kg Køb
962 kr. Sække med 1.000 kg Køb
975 kr. Sække med 1.000 kg Køb
975 kr. Sække med 1.000 kg Køb
995 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.042 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.098 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.109 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.109 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.109 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.114 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.138 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.148 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.172 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.282 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.440 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.524 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.697 kr. Sække med 500 liter Køb
1.871 kr. Sække med 900 kg Køb
1.896 kr. Sække med 1.000 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Stabilgrus er en bestemt type grus, som er særligt velegnet som et bærende lag under for eksempel asfaltbelægninger eller flisebelægninger. Det kommer som regel fra en grusgrav, og den mest anvendte størrelse er 0/32.

Det betyder, at de forskellige elementer i gruset har en størrelse på mellem 0 og 32 millimeter på det smalleste sted.

Ideelt som underlag til fliser

Som navnet antyder, er stabilgrus særligt ideelt at anvende som et bærende lag under blandt andet fliser eller sten, som udsættes for tung trafik. For at det kan give den ønskede effekt, skal laget af stabilgrus være på mindst 10 centimeter, hvis det skal lægges ved et gangareal.

Skal det lægges i en indkørsel, skal laget være på mindst 20 centimeter. Når det er lagt ud, skal det komprimeres, inden fliserne lægges ovenpå, og dette gør man bedst med en pladevibrator.

Lægger man en flisebelægning uden at have stabilgrus under fliserne, vil fliserne hurtigt komme til at forskyde sig og ligge skævt. Det skyldes, at flisens vægt i så fald vil skubbe til den underliggende jord. Skal man lægge en belægning, er det derfor altid vigtigt at huske et godt lag stabilgrus under fliserne.

Hvor tykt laget af stabilgrus skal være afhænger hovedsageligt af, hvilken belastning fliserne kommer til at blive udsat for. Der er for eksempel stor forskel på den nødvendige tykkelse ved anlægning af en indkørsel eller en terrasse, da en indkørsel udsættes for belastning fra en eller flere biler.

Kan man bruge stabilgrus til andre opgaver?

Stabilgrus er et meget alsidigt materiale, og det kan bruges som bærende lag under langt de fleste fast liggende belægninger. Det er dog mest almindeligt at anvende det i indkørsler, og der skal store mængder til for, at belægningen kan holde til den tunge vægt fra de biler, der kører ind og ud ad indkørslen.

Skal man derimod have anlagt en træterrasse eller en fliseterrasse, kan man nøjes med et tyndere lag.

Grundet stabilgrusets bærende evne er det vigtigt, at man sørger for at købe nok, så man ikke løber tør undervejs. Det er bedre at købe for meget end for lidt, da det overskydende grus kan bruges til mange andre ting.

Har man for meget stabilgrus, kan man blandt andet bruge det til at blande beton, hvis man for eksempel skal have lagt et nyt betongulv. Derudover kan man også bruge det til at anlægge grusstier eller grusveje. Det kan også bruges til stabilisering af stolper, efter de er blevet nedgravet i jorden.

Nedenfor får du en kort oversigt over nogle af de mest almindelige anvendelsesområder. Stabilgrus kan blandt andet bruges som:

Derudover kan det også bruges til:

Hvor store mængder stabilgrus skal man bruge?

Hvor meget stabilgrus man skal bruge, afhænger i høj grad af formålet med opgaven. Skal man anlægge en fliseterrasse eller en ny indkørsel, er det meget vigtigt at foretage en nøje beregning af mængden. Det vil nemlig give et dårligt resultat, hvis man ikke sørger for at bruge nok.

Man kan forholdsvist nemt beregne, hvor meget stabilgrus man skal bruge. Dette gør man ud fra bredden og længden af det område, stabilgruset skal lægges på. Husk at laget som regel skal være mellem 10 og 20 centimeter tykt afhængigt af opgaven og belastningen på belægningen.

Skal man for eksempel anlægge en ny indkørsel, der skal være 4 m lang og 8 m bred, ser regnestykket således ud: 4 x 8 x 0,20 = 6,4. Resultatet fortæller, at man i så fald skal bruge 6,4 kubikmeter stabilgrus til indkørslen.

En kubikmeter stabilgrus vejer omkring 1700 kg., og det er derfor ikke noget, man som udgangspunkt bør hente selv, hvis man kan undgå det. Langt de fleste vælger at få det leveret til deres adresse.

Hvordan lægger man det ud?

Skal man lægge en hel flisebelægning, er det ikke nok kun at anvende stabilgrus og fliser. Skal du lave en terrasse eller en indkørsel, skal der også bruges andre typer grus og sand. Det skyldes, at det er nødvendigt at sikre sig, at regnvand kan løbe væk fra belægningen. Derfor skal man starte med at lægge et lag bundsikring, som består af vasket sand.

Laget med stabilgrus skal efterfølgende lægges ovenpå laget af bundsikring. Når laget med stabilgrus er planet godt ud ved hjælp af en pladevibrator, skal man lægge et lag afretningssand på. Det vil gøre, at fliserne kommer til at ligge lige. Efterfølgende kan man så lægge sine belægningssten eller fliser oven på afretningssandet.

Til sidst bør man strø fugesand over fliserne, og det er vigtigt, at det kommer godt ned i fugerne. Det vil nemlig hjælpe med at sikre, at fliserne ikke efterfølgende forskydes og skaber en ujævn belægning.

Hvor køber man stabilgrus henne?

Man kan købe stabilgrus rigtig mange forskellige steder, og hvor man i sidste ende vælger at handle henne afhænger af, hvilket behov man har. Har man for eksempel behov for en meget stor mængde, ønsker man at finde den billigste pris, eller skal det kunne leveres hurtigt?

Ønsker man at gøre det så billigt som muligt, er det som regel billigst, hvis man vælger at hente gruset selv. Det er dog sjældent, at det er den bedste løsning, medmindre man kun skal bruge meget små mængder.  Stabilgrus er nemlig meget tungt, og man kan dermed risikere at skulle køre frem og tilbage mange gange.

Ved mindre mængder findes der dog steder, hvor man kan købe en trailer fyldt med stabilgrus, og så skal man bare selv køre den hjem og aflæsse traileren.

Det nemmeste er dog formentlig at købe det online, da det er her, man finder det største udvalg, og derudover er det også typisk her, man kan finde de bedste tilbud. Langt de fleste webshops tilbyder desuden levering til kantstenen, og man slipper dermed selv for besværet med transporten.

Hvad man i sidste ende vælger, handler dog i bund og grund om, hvad man lægger størst vægt på. Er det for eksempel den billigste pris eller den hurtigste levering?

Hvad koster det?

Prisen på stabilgrus afhænger blandt andet af, hvor stor en mængde man køber. Som regel kan man dog godt forvente, at en maxibag med stabilgrus koster omkring 1000 kroner.

Det kan dog godt betale sig at kigge sig godt for, da nogle forhandlere kan køre med rigtig gode tilbud. Skal man købe mange tons, kan der derfor hurtigt være rigtig mange penge at spare ved at undersøge markedet for de bedste priser.

Levering af stabilgrus

Vælger man at få leveret sit stabilgrus, kan man som regel vælge mellem flere forskellige leveringsformer:

Derudover er der også mange forhandlere, der tilbyder, at man selv kan komme og hente den mængde, man har brug for. Dette skal som regel bare gøres inden for et bestemt tidsrum.

Det er dog en rigtig god ide at have sin egen trailer med, da man ikke kan regne med, at man kan leje en trailer hos forhandleren.

Afretning af stabilgrus

Når man har lagt den rette mængde af stabilgrus der, hvor det skal lægges ud, skal man sørge for at afrette det. Dette skal man gøre, inden man begynder at arbejde videre.

Man afretter bedst gruset med en pladevibrator, som er en maskine, der vibrerer gruset. Ved at benytte pladevibratoren sikrer man sig, at stabilgruset ligger godt fast og er blevet tilstrækkeligt komprimeret.

Ønsker man at spare penge, kan man godt undlade at leje en pladevibrator og stampe gruset med håndkraft i stedet for, men det vil gå ud over resultatet. Husk på at stabilgruset skal være med til at sikre, at belægningen holder til den pågældende belastning, og man bør derfor ikke spare på lige netop dette område.

Findes der nogle alternativer til stabilgrus?

Ja det gør der. Det bedste alternativ er knust beton, som har mange af de samme stabiliserende egenskaber, som stabilgrus har. Den helt store fordel ved stabilgrus er dog, at det er et meget stærkt materiale, når først en pladevibrator har været over det.

Alternativerne til stabilgrus kan sagtens fungere, men det er de færreste af dem, der er lige så gode at anvende som stabilgrus er. Sand kan kun komprimeres til en bestemt grad, og det vil derfor aldrig blive lige så stabilt som stabilgruset.

Derudover er mange af de produkter, som anbefales som alternativer til stabilgrus, produkter, der faktisk allerede er en del af processen i forbindelse med en ny indkørsel. Det gælder blandt andet afretningsgrus og afretningssand, men de har ikke samme stabilitet, som stabilgrus har.

Der er selvfølgelig en grund til, at stabilgrus findes, og til at det anvendes til belægninger i så stor grad, som det gør i dag. Hvis der var nogle alternativer, der var bedre til at udgøre det stabiliserende lag, ville man ikke anvende stabilgruset.

Hvis man alligevel ønsker at finde et alternativ til stabilgrus, så bør man anvende knust beton. Det skyldes, at det er meget stærkt, når man først har fået det komprimeret. Det vil derfor også komme til at ligge som et meget stabilt underlag til belægningen.

Men er stabilgrus overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af grus…

 • Afretningsgrus
 • Bakkegrus
 • Brolæggergrus
 • Bundsikringsgrus
 • Drængrus
 • Filtergrus
 • Flisegrus
 • Muregrus
 • Stabilgrus
 • Støbegrus
 • Støbemix
 • Ærtegrus
 • Stabilgrus via online webshops

  Trustpilot yder en del troværdige muligheder for at undersøge en stor portion nuværende kunders reflektioner med køb af stabilgrus og på grund af dette er det klogt, at du udforsker e-forretningens bedømmelser inden du shopper stabilgrus på nettet.

  Facebook medfører tillige faktisk uafhængige metoder til at få kendskab til online webshoppens pålidelighed. Tilmed ser vi en række internet varehuse hvor du kan meddele en evaluering af ordreforløbet, som desuden burde drages fordel af til afvejning af kundernes tilfredshed ift. køb af stabilgrus.

  Før du shopper stabilgrus på nettet

  Forud for at nogen bestiller stabilgrus på en butik på nettet behøver man egentlig overveje webshoppens forretningsaftale, dog er det uden tvivl ikke videre interessant.

  En nem løsning er at finde ud af om internet forretningen er e-mærket medlem, siden det burde være en garanti for at online firmaet efterlever gældende dansk lovgivning, samt at butikken regelmæssigt efterses af sagkyndige som kender vilkårene på området for salg af stabilgrus på internettet.

  Desuden får du genvej til at få hjælp, ifald du udsættes for problemstillinger som følge af din bestilling. Tilmed er det en hjælp at du er påpasselig med de elementære vilkår der har indflydelse på købet.

  Fragt af stabilgrus

  En lang række online shops frembyder heldigvis en række forskellige leveringsudgaver. Den prisbilligste leveringsmanér kan ikke modsiges at være at du selv står for afhentning af stabilgruset, hvilket dog afhænger af at du har bopæl med kort afstand til internet forhandlerens arbejdslager.

  Leveringshastigheden er særdeles udslagsgivende forudsat du står og skal bruge stabilgruset straks, så herved er det selvsagt klogt at man besigtiger den forventede leveringstid på stabilgrus – men vær på vagt da det beroer på at bestillingen køres igennem tidligere end et fastslået tidspunkt, således at de har mulighed for at nå at få varen afsted inden de logistikansatte drager hjemad.

  En hel del internet handler lover fragt uden gebyr af stabilgrus, men tit er det betinget af at du shopper for en konkret pris.

  Klassiske spørgsmål angående stabilgrus:

 • Hvor meget stabilgrus til indkørsel?
 • Stabilgrus hvor meget?
 • Hvor meget sætter stabilgrus sig?
 • Hvad består stabilgrus af?
 • Hvad bruges stabilgrus til?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge?
 • Hvor meget stabilgrus til terrasse?
 • Hvor meget vejer stabilgrus?
 • Hvad vejer 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor mange cm stabilgrus?
 • Hvad bruger man stabilgrus til?
 • Hvad koster stabilgrus leveret?
 • Hvor meget stabilgrus pr kvm?
 • Hvordan lægger man stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus under fliser?
 • Hvad vejer stabilgrus?
 • Hvad koster stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus indkørsel?
 • Hvad er stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus i indkørsel?
 • Hvor tykt lag stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge til terrasse?
 • Hvor meget stabilgrus under indkørsel?
 • Hvad fortæller a om prisen for stabilgrus?
 • Hvad koster 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus?
 • Stabilgrus hvad er?
 • Indkørsel hvor meget stabilgrus?
 • Stabilgrus hvordan?
 • Hvor meget synker stabilgrus?
 • Tilbudene der præsenteres i den her kategori blev søgt frem af hjemmesidens robot. Søgemotoren har effektivt scannet ekstremt mange varer for at finde de af de varer der relaterer sig mest til stabilgrus, og som den af den grund skønner matcher din søgeintention bedst.

  Foruden den Google-søgning du lavede har den også medregnet søgefraser, som den ser at andre søgende med stor sandsynlighed skriver i relation til det, eksempelvis stabilgrus online og stabilgrus i sække foruden søgefraser som stabilgrus tilbud eller stabilgrus som støbemix.

  Den viden bruger den som ekstra inspiration til at kunne vise de bedste tilbud. Det ses også at andre søger efter stabilgrus salg, stabilgrus til fliser samt stabilgrus som støbemix. Den her information har robot-søgeren også benyttet for, at finde vej igennem tusindvis af produkter.

  Derudover kan det ses i data, at søgeudtrykkene stabilgrus i sække, stabilgrus i sække og stabilgrus til terrasse er særdeles almindelige, og derfor er disse også taget med af robotten nøjagtig som søgeordene stabilgrus til fliser, stabilgrus til terrasse og stabilgrus til terrasse. Vi håber at du ikke blev skuffet over de fremviste produkter, idet at minimum ét af dem vækkede din interesse.

  Stabilgrus aftages fra gængse netshops, f.eks. JemogFix.dk, XL-Byg.dk, DavidsenShop.dk, Bygma.dk, Silvan.dk, 10-4.dk, Bauhaus.dk og Stark.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles stabilgrus til…

  Sjælland: Korsør, Næstved, Tune, Jyllinge, Nakskov, Nykøbing Falster, Skælskør, Solrød Strand, Greve, Ringsted, Vordingborg, Slagelse, Nykøbing Sjælland, Fensmark, Herfølge, Køge, Holbæk, Maribo, Haslev, Kalundborg, Sorø

  Midtjylland: Brande, Struer, Tilst, Malling, Bjerringbro, Åbyhøj, Randers, Ringkøbing, Lystrup, Silkeborg, Hadsten, Kjellerup, Hammel, Galten, Beder, Holstebro, Løgten, Aarhus, Brabrand, Skive, Mårslet, Hinnerup, Horsens, Lemvig, Hasselager, Ebeltoft, Grenaa, Ry, Højbjerg, Skødstrup, Ikast, Skanderborg, Løsning, Vejle, Egå, Hørning, Risskov, Hedensted, Viborg, Odder, Hornslet, Skjern, Herning

  Syddanmark: Sønderborg, Kerteminde, Otterup, Rødekro, Børkop, Svendborg, Kolding, Ringe, Nordborg, Aabenraa, Bramming, Nyborg, Vojens, Haderslev, Fredericia, Esbjerg, Varde, Billund, Grindsted, Middelfart, Assens, Munkebo, Faaborg, Odense, Tønder, Ribe, Vejen

  Hovedstaden: Tårnby, Valby, Hørsholm, Lyngby, Helsingør, Charlottenlund, Fredensborg, Dragør, Taastrup, Gladsaxe, Vallensbæk, Virum, Farum, Rønne, Nærum, Ishøj, København, Nivå, Vanløse, Albertslund, Slangerup, Gilleleje, Høje Taastrup, Søborg, Gentofte, Stenløse, Roskilde, Glostrup, Helsinge, Hellebæk, Rudersdal, Birkerød, Hvidovre, Rødovre, Herlev, Frederiksberg, Værløse, Måløv, Brøndby, Hedehusene, Humlebæk, Dyssegård, Frederiksværk, Frederikssund, Holte, Hundested, Lillerød, Hillerød, Hellerup, Ølstykke, Allerød, Snekkersten, Kokkedal, Espergærde, Smørumnedre, Ballerup, Brønshøj

  Nordjylland: Svenstrup, Støvring, Frederikshavn, Skagen, Hirtshals, Aabybro, Aars, Nykøbing Mors, Nørresundby, Hobro, Sæby, Thisted, Aalborg, Hadsund, Nibe, Hjørring, Brønderslev

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg stabilgrus er 816 kr. Pristjekket er vurderet til 4.9 ud af 5 stjerner baseret på 15 brugeranmeldelser.

  Simpelt og hurtigt service” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Vores hjemmeside er finansieret af reklamer. Vi hjælper en stribe netshops idet vi promoverer forretningernes varer, og indtjener provision ifald den bruger vi sender videre realiserer en handel.

  Orientering angående varer og outlets på nettet ajourføres hyppigt, men vi kan ikke stilles ansvarlig for justeringer der kan være foretaget efter at vi senest opdaterede de anvendte data.