Byggevarepriser.dk

Raw Nedstryger

Teng Tools nedstryger 705 - lille model
65 kr.
Se produkt
Teng Tools nedstryger 701
195 kr.
Se produkt
Teng Tools nedstryger 701N1
225 kr.
Se produkt
Teng Tools nedstryger sæt 700-PR05 incl. kniv
475 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm - 12"
93 kr.
Se produkt
Mini nedstryger 150 mm - 6"
74 kr.
Se produkt
Nedstryger 250 mm - 10 "
49 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm - 12", med alu. ramme
186 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm med pen
41 kr.
Se produkt
Mini nedstryger 150 mm - 6"
45 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm HERO 3240-300
89 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm HERO 3240-011
38 kr.
Se produkt
Mini nedstryger 150 mm - 6'' Kreator KRT804003
60 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm med pen Kreator KRT804006
55 kr.
Se produkt
Bacho Nedstryger 440 Mm
100 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm - 12'', med alu. ramme Kreator KRT804008
225 kr.
Se produkt
Bahco Nedstryger 300 Mm.
150 kr.
Se produkt
Nedstryger 250 mm - 10'' Kreator KRT805002
65 kr.
Se produkt
Mini nedstryger 150 mm - 6'' Kreator KRT804004
98 kr.
Se produkt
Mini nedstryger 150 mm - 6'' Kreator KRT804001
25 kr.
Se produkt
Nedstryger 300 mm - 12'' Kreator KRT804007
123 kr.
Se produkt

Den mest populære værktøjsshop er i øjeblikket Globaltools.dk, som har et stort udvalg i værktøj. Desuden er webshops som DorchDanola.dk og Toolster.dk også meget populære iblandt danske forbrugere.

Globaltools.dk har et stort udvalg i værktøj og maskiner. De giver prisgaranti og 60 dages returret på alle deres 40.000 varer.
Se udvalget på Globaltools.dk
DorchDanola.dk har 25.000 varer fra alle de store værktøjsmærker. Lagervarer leveres på 1-3 hverdage, og i kundeservice sidder der fageksperter klar til at rådgive dig.
Se udvalget på DorchDanola.dk
Toolster.dk har prisgaranti på alt værktøj. Sortimentet rummer udstyr til både professionelle håndværkere og til gør-det-selv-folket.
Se udvalget på Toolster.dk
Toolworld.dks 80.000 varer er primært værktøj og andet udstyr til gør-det-selv-folket. De har kompentente medarbejdere siddende klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte dem.
Se udvalget på Toolworld.dk
Tooleto.com forhandler værktøj til både professionelle og amatører. De har mange års ekspertise inden for værktøjsindustrien, så du kan være sikker på at finde de bedste produkter.
Se udvalget på Tooleto.com

Vi har gennemgået de mest populære webshops og anmeldt dem med stjerner fra 1 til 5 ud fra bl.a. deres prisniveau, sortimentstørrelse, kundeservice, brugervenlighed, betingelser, leveringsformer og betalingsmuligheder.

Bedst anmeldte webshops
WebshopStjernerLink
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Nogle byggemarkeder tilbyder et bredt udvalg af varer, og nogle fokuserer på en specifik varegruppe. Du kan overveje om det er vigtigt for dig at du har adskillige varetyper at vælge i blandt, udover blot Raw nedstryger.
Ifald du skal have byggematerialerne med det samme eller blot har lyst til at undvære leveringsomkostningen, så kunne du overveje at køre materialerne på egen hånd. Det er specielt muligt i de kendte byggecentre.
Det er selvfølgelig utrolig vigtigt at undersøge, om de varer du ønsker at købe online overhovedet er på lager i det pågældende byggecenter. Som alternativ kan du være nødt til at lede andre steder.
Der er ikke lighed i prisniveauet på billige Raw nedstryger hos de forskellige online byggemarkeder. Nogle har fokus på de bedste priser, hvorimod andre tilbyder faglig sparring. Du bør vide hvad du vurderer er vigtigst.
Du bør være opmærksom på hvilke regler der gælder i forbindelse med dit køb online, så du kan undgå udfordringer med bl.a. returret. Derfor skal man kende forretningens handelsbetingelser.
For en del er byggeprojekter ens betydende med en verden af spørgsmål. Hermed er det fordelagtigt at bestille ved en webshop, hvor du kan få rådgivning og sparring omkring Raw nedstryger.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggecentre har butikker i de større byer, og derfor har kunderne adgang til at bestille online og køre produkterne personligt. Herigennem kan du blive fri for fragtgebyret, og endda få varerne hurtigere.
De store byggekæder tilbyder varer fra alverdens nichebutikker, og som følge af dette kan du bestille fra et bredt udvalg af Raw nedstryger online.
De store byggekæder er udbredte og kendte butikker, hvilket kan medvirke til en tryghedsfølelse når man skal handle online. Det er noget nogle vil se som positivt.

Nichewebshop

De fleste små butikker har en dyb forståelse for de varer de sælger online, idet de udelukkende sælger disse produkter. Følgelig er det forventeligt at du får en høj grad af begavet assistance fra medarbejdere der er eksperter i lige præcis Raw nedstryger.
Størsteparten af nichefokuserede webshops er producenter af varerne der sælges i de kendte byggemarkeder. Når du køber direkte på niche netbutikkerne online kan du forvente at få skarpere priser.
Hovedparten af specialiserede netbutikker er små familiefirmaer, som oftest er danske, eventuelt ovenikøbet lokalt fra dit område. Dem bidrager du til når du køber Raw nedstryger online fra deres webshop.
Danmarks største byggekæder

XL-Byg kom frem i 2002, og udgøres nu af ca. 2.000 kollegaer i byggemarkedets 104 butikker. XL-Byg har fokus på billige priser til private og professionelle, og omsætter årligt for omkring 5 milliarder kroner.

Bygma så dagens lys i 1952, og beskæftiger i dag flere end 2.300 personer i selskabets 56 byggecentre. Bygma er specialiseret i salg til professionelle, og sælger hvert år for ca. 5 milliarder kroner.

Johannes Fog så dagens lys i 1920, og styres dagligt af mere end 500 mennesker i byggemarkedets 9 butikker. Johannes Fog har sit primære fokus på at sælge til private, og afsætter hvert år for cirka 1 milliard kroner.

Raw nedstryger bauhaus

Bauhaus blev grundlagt i 1988, og er nu arbejdsplads for i omegn af 1.000 personer i de 17 varehuse. Bauhaus satser på salg til private, og omsætter årligt for i nærheden af 2 milliarder kroner.

Stark begyndte i 1896, og omfatter i dag i nærheden af 2.000 kollegaer i de 72 byggecentre. Stark fokuserer primært på at sælge til professionelle, og omsætter hvert år for over 7 milliarder kroner.

10-4 blev stiftet i 1947, og styres dagligt af omtrent 100 kollegaer i de 6 byggecentre. 10-4 satser på at sælge til private og professionelle, og omsætter årligt for cirka 500 millioner kroner.

Davidsen åbnede i 1944, og omfatter i dag omtrent 1.000 personer i firmaets 9 byggecentre. Davidsen har fokus på salg til private og professionelle, og afsætter hvert år for over 2 milliarder kroner.

Raw nedstryger jem og fix

Jem og Fix begyndte i 1988, og omfatter i dag i omegn af 2.100 medarbejdere i selskabets 122 byggecentre. Jem og Fix har fokus på at sælge til private, og afsætter hvert år for over 2 milliarder kroner.

Raw nedstryger silvan

Silvan blev dannet i 1968, og styres dagligt af flere end 1.000 mennesker i byggemarkedets 41 byggecentre. Silvan tilstræber at sælge til private, og sælger hvert år for i nærheden af 1 milliard kroner.

Raw nedstryger harald nyborg

Harald Nyborg åbnede i 1904, og lønner i dag mere end 2.000 medarbejdere i forretningens 33 butikker. Harald Nyborg satser på salg til private, og afsætter hvert år for i nærheden af 5 milliarder kroner.

Tips og tricks til dit byggeri
1Der kan findes vældig mange artikler og videoer på nettet hvorfra du kan få gratis hjælp. Særligt YouTube tilbyder enorme mængder konstruktiv oplysning, navnligt hvis du benytter engelske ord i din søgning.
2Du bør aldrig nedprioritere dit eget ve og vel, så glem ikke arbejdstøj som eksempelvis sikkerhedssko der sikrer dig imod potentielle ulykker. Det er afgørende at have styr på dit eget helbred i byggeprocessen, ikke mindst når du ikke fremskaffer eksperthjælp.
3Inden du iværksætter byggeprocessen kan det være vanvittigt centralt at være sikker på, at det du vil lave ikke er ulovligt. Afhængigt af din bopæl vil der gælde forskellige retningslinjer for, hvad du må, og hvad der ikke er lovligt.
4Ved udendørs opgaver kan vind og vejr få stor betydning. Af den årsag må du regelmæssigt tjekke vejrmeldingerne i perioden for projektets start, så du slipper for at det ud af det blå starter med at vælte ned bedst som du vil påbegynde det krævende byggeprojekt.
5Man må ikke gå ned på værktøj. Tit vil det være klogt at du har udstyret klar når du starter byggeprojektet. Det er desuden fordelagtigt at medregne disse udgifter i dit budget.
6Der præsenterer sig utvivlsomt overraskende problemstillinger i forbindelse med avancerede projekter, og derfor kan det være vigtigt at man har afsat en god portion tid i planen, som er vigtigt for at man er afslappet omkring at man ikke kommer i tidsmangel.
7Forberedelse vil være metoden til at komme i mål med din byggeproces. Du kunne overveje at liste en effektiv arbejdsplan, som viser hvilke gøremål der laves på hvilken dag, samt en tilhørende nummerorden. Det anbefales at være konkret når du udarbejder oversigten.
8Det er essentielt at have en budgetoversigt for optimeringen, så du har kontrol over omkostningerne. Det bør blive forstandigt at kortlægge hver enkelt udgiftspost, hvorefter man kan finde frem til mulige tilbud på dem alle sammen.
9Det kan vise sig afgørende at du har alle byggematerialer disponible inden du igangsætter din byggeproces. Du har fordel af at forfatte en hurtig indkøbsseddel hvoraf der fremgår hver eneste ting som er nødvendige, og efterfølgende tjekke oversigten, således at du er sikker på at der ikke er nogen mangler.
10I visse tilfælde kan man spørge om økonomisk støtte til renoveringer. Det bliver givet såfremt byggeriet gør en forskel for miljøet. Støtten forudsætter altså at ombygningen har en positiv betydning for klimaet.
11Du bør regne på om du selv ønsker at klare det hele, eller du kan have fordel af at købe hjælp fra en fagmand til delelementer af byggeriet. Såfremt du tager imod assistance fra en fagmand er det normalt at indhente en pris fra en håndfuld virksomheder.
12Det kan overvejes at få assistance til dele af projektet, specielt såfremt det er omfangsrige byggerier. Omfangsrige byggeprojekter skal gerne udføres af flere folk. Desuden bør det være mere effektivt og mere interessant når man er flere om opgaven.
De højest ratede byggekæder
10-4.dks Trustpilot-bedømmelse ligger på 4,7 ud af 5, hvilket selvfølgelig er ekstremt overlegent. Scoren grundlægges af 19.208 anbefalinger, hvoraf hele 84 % kvitterer med maksimum point, og kun 2 % giver 1 stjerne. Som det er nu har 10-4.dk 43.202 Facebook-fans.
Trustpilot-brugerne vurderer Bauhaus.dk til 4,3 ud af 5 stjerner, hvilket tydeligvis er ret så imponerende. Scoren er regnet ud fra 23.161 meninger, hvor hele 69 % har givet den bedste karakter, og blot 8 % kvitterer med dumpekarakter. Indtil videre har Bauhaus.dk 56.023 følgere af deres Facebook-side.
DavidsenShop.dks Trustpilot-rating er 4,7 ud af 5, som naturligvis er hamrende betryggende. Scoren tager udgangspunkt i 11.467 kommentarer, hvoraf ikke mindre end 86 % giver den højeste karakter, og bare 2 % har givet den laveste karakter. Som det ser ud nu har DavidsenShop.dk 53.774 følgere på Facebook.
Harald-Nyborg.dk anmeldes til 4,6 ud af 5 på Trustpilot, som klart er yderst godt arbejde. Vurderingen er et gennemsnit af 28.109 tilkendegivelser, hvoraf ikke mindre end 76 % giver 5 stjerner, og bare 4 % giver dumpekarakter. I øjeblikket har Harald-Nyborg.dk 8.857 Facebook-følgere.
XL-Byg.dk har en bedømmelse på 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket naturligvis er ultra beundringsværdigt. Vurderingen tager udgangspunkt i 2.856 tilkendegivelser, hvoraf intet mindre end 59 % har givet den bedste karakter, og bare 9 % har givet den dårligste rating. Som det er nu har XL-Byg.dk 67.935 Facebook-følgere.
Hvilken leveringsmåde er smartest?

Adskillige online outlets tildeler til alt held et stort udvalg af billige leveringsmodeller til Raw nedstryger. En af dem der er mest populær er i dag levering til en pakkeshop, som giver dig fleksibiliteten til at hente de købte varer når det passer dig. Fragttypen er jo super uproblematisk, samt desuden også den billigste leveringsløsning.

Du burde ligeledes afveje for og imod at få ordren leveret til din adresse eller til adressen hvor du arbejder. Metoden viser sig en gang i mellem en smule mere omkostningsfuld, men ligeledes særdeles ukompliceret med Raw nedstryger online. Den prisbilligste leveringstype er unægtelig at du selv henter varerne, som desværre står og falder med at du opholder dig i kort afstand af internet forretningens byggemarked, fx Jem og Fix, Harald Nyborg, Silvan eller Bauhaus.

Fragtperioden på Raw nedstryger kan vise sig at være vældig central når vi står og skal bruge dine nye varer straks, så herved er det ret så klogt at man dobbelttjekker den forventede leveringstid for Raw nedstryger. Masser af e-handler – herunder Harald Nyborg, Silvan, Bauhaus og Jem og Fix – præsterer billig dag-til-dag fragt på mange produkter online, men som ikke desto mindre påkræver at bestillingen anbringes forinden et nøjagtigt tidspunkt, så de har en chance for at nå at få ordren afsendt forinden de logistikansatte har fyraften.

Indtil flere internet forhandlere frembyder levering uden betaling på Raw nedstryger online, men oftest kun ifald man aftager for en præcis sum. Desuden bør man udvælge den mest betalelige leveringstype, hvilket i de fleste tilfælde er at få dem til at køre bestillingen til et afhentningssted.

En række netshops frembyder click-and-collect hvor du køber billig Raw nedstryger online og selv henter i butikken. Fx Davidsen, Stark, Harald Nyborg, Jem og Fix, Bauhaus, Silvan, Bygma, XL-Byg og 10-4. Byggekæderne udlover blandt andet click-and-collect på Raw nedstryger i disse områder:

Tilst, Risskov, Gentofte, Sønderborg, Skive, Dragør, Farum, Lystrup, Fredericia, Gladsaxe, Thisted, Ikast, Søborg, Valby, Rødovre, Brønshøj, Ølstykke, Hedehusene, Birkerød, Nyborg, Glostrup, Hørsholm, Grenaa, Taastrup, Vallensbæk, Nærum, Nykøbing Falster, Tårnby, Ringsted, Køge, Rønne, Charlottenlund, Kalundborg, Holbæk, Frederikssund, Randers, København, Aabenraa, Varde, Ishøj, Svendborg, Albertslund, Hillerød, Hobro, Højbjerg, Odense, Nørresundby, Aarhus, Stenløse, Nakskov, Herning, Lyngby, Middelfart, Horsens, Vordingborg, Jyllinge, Ballerup, Holstebro, Slagelse, Aalborg, Brøndby, Næstved, Frederiksberg, Greve, Haslev, Brønderslev, Esbjerg, Korsør, Hvidovre, Viborg, Virum, Hedensted, Silkeborg, Roskilde, Haderslev, Åbyhøj, Kokkedal, Hjørring, Kolding, Vanløse, Rudersdal, Brabrand, Værløse, Lillerød, Solrød Strand, Helsingør, Struer, Skanderborg, Herlev, Vejle, Allerød, Frederikshavn, Frederiksværk, og Odder, .

Click-and-collect af Raw nedstryger er en mulighed i samtlige regioner af Danmark: Sjælland (Midtsjælland, Lolland, Amager, Østsjælland, Sydsjælland, Falster, Nordsjælland, Vestsjælland, Hovedstaden, Bornholm), Fyn (Nordfyn, Østfyn, Vestfyn, Midtfyn, Sydfyn) og Jylland (Midtjylland, Nordjylland, Vestjylland, Østjylland, Sydjylland, Sønderjylland, Syddanmark).

Når man kigger i tallene bliver det markant, at internet shoppere ofte efterspørger eksempelvis billig Raw nedstryger og Raw nedstryger tilbud. Man ser derudover jævnligt netshoppere lede efter eksempelvis Raw nedstryger priser, køb Raw nedstryger samt Raw nedstryger online, foruden de store byggemarkeder som Davidsen, 10-4, Silvan, Jem og Fix, XL-Byg, Stark, Harald Nyborg, Bauhaus og Bygma.

Få den bedste pris på Raw nedstryger

Det er efterhånden usædvanlig ukompliceret for internetbrugere at finde de laveste priser på billige Raw nedstryger online på forskellige internet firmaer i Danmark, og ergo har flere shops på nettet ikke kunne lade være med at mindske udsalgspriserne på Raw nedstryger betydeligt, og i øvrigt byde på levering uden gebyr.

Dog kan det ikke desto mindre være lønnende at se nærmere på diverse outlets på nettet efter udsalg og tilbud på Raw nedstryger online forud for at du handler, sådan at du er tryg ved at antage den skarpeste pris. Kig ikke bare på de kendte byggecentre som Jem og Fix, Stark, Silvan, Davidsen, Harald Nyborg, Bauhaus, 10-4 og XL-Byg.

Man må blot være opmærksom på, at hvis en internet virksomhed frembyder billige Raw nedstryger online for en pris som er uendeligt letkøbt, så bør det i nogle tilfælde være en indikator for en svindel netshop. Handler med kort er heldigvis dækket ind under Indsigelsesordningen, der passer på dig som kunde imod uærlige forretninger på nettet.

Vi går generelt ind for betalinger med kort eller MobilePay. Alternativt kunne du anvende en afbetalingsordning som fx ViaBill, hvis du agter at honorere prisen på Raw nedstryger af flere omgange. Dette fås som regel ved niche webshops, men dog sjældent de udbredte byggekæder som for eksempel Davidsen, 10-4, XL-Byg, Bauhaus, Jem og Fix, Stark, Harald Nyborg og Bygma.

Når vi ser på tallene er det markant, at internetbrugere typisk leder efter fx køb Raw nedstryger og Raw nedstryger priser. Derudover oplever man ofte mennesker lede efter for eksempel billig Raw nedstryger, Raw nedstryger tilbud samt Raw nedstryger online.

Kig på tidligere køberes bedømmelser

Trustpilot indebærer faktisk strålende løsninger til at udforske en stor portion forhenværende kunders omtaler og derfor kan det være til hjælp, at du kigger nærmere på online webshoppens kritik forud for at du lægger din bestilling på billige Raw nedstryger online.

Facebook præsterer tilsvarende forholdsvis gode løsninger til at få et kig ind i internet firmaets troværdighed. Derudover ses en del internet varehuse som giver folk mulighed for at skrive en bedømmelse af virksomhedens service, hvilket også bør tages i brug til at fornemme tilfredsheden hos kunderne.

Inden folk bestiller billige Raw nedstryger online på en netshop behøver de utvivlsomt kigge på webshoppens handelsbetingelser, men det er i reglen ikke særlig morsomt, specielt hos de store byggemarkeder som Silvan, Harald Nyborg, XL-Byg, 10-4, Bygma, Bauhaus, Stark, Davidsen og Jem og Fix.

En anden mulighed kunne derfor være at tjekke hvorvidt internet firmaet er godkendt af e-mærket, siden det er et signal om at online forretningen lever op til den officielle danske lovgivning, udover at internet forhandleren undertiden ses til af fagmænd der er meget bekendte med vilkårene på området.

Desuden giver det dig lejlighed til assistance, når du bliver udsat for problemer med din shopping med Raw nedstryger. Ligeså tilrådes det at man er påpasselig med de fundamentale betingelser der indvirker på købet af Raw nedstryger online, for eksempel hvilken byttepolitik internet firmaet anvender.

I den relation er det på samme måde vigtigt, at man stadigvæk gemmer ens købsbekræftelse, så man senere vil kunne dokumentere bestillingen af Raw nedstryger, uafhængig af om man køber ved Bygma, Bauhaus, Silvan, Davidsen, 10-4, Stark, Harald Nyborg, Jem og Fix eller XL-Byg.

Kirsten G gav 5 stjerner

Rigtig god service

Anna gav 4 stjerner

God webshop

Camilla gav 5 stjerner

Bliver leveret til dato

Anders U gav 4 stjerner

Intet at sætte en finger på

9 tips til internetshopping
1Vi foreslår generelt at tjekke om internet butikken er medlem af e-mærket, grundet at det kan være et kendetegn for at e-handlen opfylder de opstillede regler, foruden at e-forretningen undertiden føres tilsyn med af specialister som er indført i vedtægterne på området. Inden folk køber billige Raw nedstryger i en online shop kunne man i reglen skimme e-shoppens regler.
2Forinden nogen bestiller billige Raw nedstryger på en forretning på nettet bør de ideelt set gennemløbe forhandlerens handelsbetingelser, men det er undertiden et omfattende arbejde. Derudover anbefales det at kunden er omhyggelig omkring de væsentligste bestemmelser der har indflydelse på handlen med billige Raw nedstryger online, f.eks. hvilken returrettighed internet webshoppen tilsikrer.
3Vi går generelt ind for bestillinger med kort eller betalinger med mobilen. Bestillinger med betalingskort er omsluttet af en regel, som passer på kunden imod uærlige webbutikker. Som en alternativ mulighed burde du drage fordel af en afbetalingsordning som fx ViaBill, for så vidt du har i sinde at betale regningen i flere bidder.
4En række online webshops tildeler efterhånden et hav af forskellige billige leveringsmåder til Raw nedstryger. Det mest populære er lige nu levering til et afhentningssted, hvor det er nemt for dig at hente de nyindkøbte varer præcis når det passer dig. Leveringsmetoden er jo yderst let, samt typisk også den billigste form for fragt.
5Den billigste leveringsmodel vil i de fleste tilfælde være at hente varerne selv, som dog betinges af at du er nær e-forretningens lager. Den slags levering kan være meget essentiel ifald vi står og skal bruge Raw nedstryger om et øjeblik. Alternativt så yder visse online shops gratis levering, men undertiden gælder det kun hvis der handles for et præcist beløb.
6Trustpilot forærer dig fuldstændig fine chancer for at læse en række forhenværende brugeres omtaler og derved er det klogt, at du gennemsøger e-firmaets bedømmelser inden du shopper billige Raw nedstryger online. Facebook fører til derudover de facto fordelagtige metoder til at få indblik i webbutikkens troværdighed.
7Visse online webshops lover levering uden beregning på Raw nedstryger, men ofte forudsætter det at du shopper for en fastsat pris. Derudover skulle man beslutte sig for den mest billige leveringsmåde, der gerne er at få bragt ordren til et udleveringssted. Fragtformen bliver oftest til gengæld særdeles overkommelig. Den mest prisbevidste mulighed for levering er dog at du selv henter pakken.
8Det er jo efterhånden ualmindeligt fremkommeligt for alle og enhver at analysere priser online på billige Raw nedstryger hos diverse e-handler, og ergo garanterer massevis af online forretninger levering uden betaling. Dog kan det alligevel blive gavnligt at checke nogle e-shops efter billige priser før du handler, så du er garanteret at skaffe sig den mest attraktive pris.
9Leveringstidspunktet er rigtig afgørende såfremt du har brug for produktet med det samme, så derfor er det ret væsentligt at vi besigtiger den estimerede leveringstid ved Raw nedstryger. Adskillige online butikker stiller garanti om billig 1 dags levering på en hel del varer, men glem ikke at det beroer på at ordren aflægges før et fastsat tidspunkt.