Byggevarepriser.dk

Profilfræser

Proxxon Micro-profilfræser MP 400
1.440 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 12 mm HW D 52/R1ss S12
735 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 8 mm HW S8 D42/R6
610 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 8 mm HW S8 D31,7/R4/R4
475 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 8 mm HW S8 D19/R5/R4
425 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 12 mm HW R20.5/16/D32/57 S12
1.020 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 8 mm HW S8 D38,1/R6,35/R6,35
540 kr.
Se produkt
Festool Profilfræser HW, skaft 8 mm HW S8 D42/13/R6+12
590 kr.
Se produkt
Profilfræser
149 kr.
Se produkt
Profilfræser
149 kr.
Se produkt
Profilfræser m/kuglelejer
161 kr.
Se produkt
Profilfræser m/kuglelejer
169 kr.
Se produkt
Profilfræser med kuglelejer Kreator KRT060125
195 kr.
Se produkt
Profilfræser 25,7 mm KwB 7559-20
206 kr.
Se produkt
Profilfræser Kreator KRT060130
180 kr.
Se produkt
Profilfræser 39,2 mm KwB 7567-20
320 kr.
Se produkt
Profilfræser 12,7 mm KwB 7568-20
229 kr.
Se produkt
Profilfræser Kreator KRT060105
180 kr.
Se produkt
Profilfræser med kuglelejer Kreator KRT060115
205 kr.
Se produkt
Profilfræser 28,1 mm 7569-20
208 kr.
Se produkt

Den mest populære værktøjsshop er i øjeblikket Globaltools.dk, som har et stort udvalg i værktøj. Desuden er webshops som DorchDanola.dk og Toolster.dk også meget populære iblandt danske forbrugere.

Globaltools.dk har et stort udvalg i værktøj og maskiner. De giver prisgaranti og 60 dages returret på alle deres 40.000 varer. Klik her for at se deres udvalg.
Se udvalget på Globaltools.dk
DorchDanola.dk har 25.000 varer fra alle de store værktøjsmærker. Lagervarer leveres på 1-3 hverdage, og i kundeservice sidder der fageksperter klar til at rådgive dig. Klik her for at se deres udvalg.
Se udvalget på DorchDanola.dk
Toolster.dk har prisgaranti på alt værktøj. Sortimentet rummer udstyr til både professionelle håndværkere og til gør-det-selv-folket. Klik her for at se deres udvalg.
Se udvalget på Toolster.dk
Toolworld.dks 80.000 varer er primært værktøj og andet udstyr til gør-det-selv-folket. De har kompentente medarbejdere siddende klar til at hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte dem. Klik her for at se deres udvalg.
Se udvalget på Toolworld.dk
Tooleto.com forhandler værktøj til både professionelle og amatører. De har mange års ekspertise inden for værktøjsindustrien, så du kan være sikker på at finde de bedste produkter. Klik her for at se deres udvalg.
Se udvalget på Tooleto.com

Vi har gennemgået de mest populære webshops og anmeldt dem med stjerner fra 1 til 5 ud fra bl.a. deres prisniveau, sortimentstørrelse, kundeservice, brugervenlighed, betingelser, leveringsformer og betalingsmuligheder.

Bedst anmeldte webshops
WebshopStjernerLink
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Det er naturligvis utrolig relevant at vide, hvorvidt det produkt du ønsker at købe online faktisk er tilgængelig hos byggekæden. Hvis ikke kan du være nødt til at finde et andet.
Du vil finde ulighed i salgspriserne på billige profilfræser fra webshop til webshop. Nogle fokuserer på lave priser, hvorimod øvrige har en høj grad af service. Du må forholde dig til hvad der for dig betyder mest.
Flere byggecentre tilbyder et stort vareudvalg, hvorimod andre har fokus på en enkelt varegruppe. Du bør forholde dig til hvorvidt det er vigtigt for dig at have mange forskellige typer af varer at vælge i blandt, foruden bare profilfræser.
Hvis du skal have varerne hurtigst muligt eller blot vil spare fragten, så kunne du med fordel køre varerne personligt. Det er særligt muligt i de store byggekæder.
Du skal være opmærksom på hvilke regler webshoppen udsteder når du handler online, så du slipper for udfordringer med eksempelvis returnering. Af den grund bør du undersøge butikkens handelsbetingelser.
For mange er byggeri lig med en lang række spørgsmål. Derved vil du med fordel kunne shoppe hos et online byggemarked, som tilbyder tips og tricks til valg af profilfræser.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De udbredte byggemarkeder er fysisk til stede mange steder i landet, og derfor har folk mulighed for at købe online og fragte produkterne på egen hånd. Derved har du chancen for at spare fragtgebyret, og endda få fat i varerne nu og her.
De store byggekæder er udbredte og bekendte virksomheder, hvilket medvirker til en tryghedsfølelse til dig som køber online. Dette vil nogle se fordele i.
De kendte byggecentre samler varer fra forskellige leverandører, og pga. det kan du købe fra et stort sortiment af profilfræser online.

Nichewebshop

Størsteparten af webshops som fokuserer skarpt på nogle få produkter styrer selv produktionen af de produkterne som de store byggekæder sælger. Ved køb direkte hos de nichefokuserede webshops online vil du få gode tilbud.
Hovedparten af nichebutikker på nettet er små firmaer, der tit er danske, givetvis endda lokalt fra dit område. Disse kan du hjælpe når du bestiller profilfræser online på deres side.
Størstedelen af nichebutikker på nettet er eksperter i deres online produktsortiment, idet de fokuserer specifikt på disse produkter. Derigennem bør du modtage ekstra anvendelig vejledning fra folk med ekspertviden i netop profilfræser.
De største byggekæder i Danmark
profilfræser bauhaus

Bauhaus så dagens lys i 1988, og styres dagligt af mere end 1.000 kollegaer i kædens 17 butikker. Bauhaus tilstræber salg til private, og sælger årligt for ca. 2 milliarder kroner.

10-4 kom frem i 1947, og styres dagligt af flere end 100 mennesker i kædens 6 butikker. 10-4 fokuserer på gode tilbud til private og professionelle, og afsætter hvert år for i nærheden af 500 millioner kroner.

profilfræser silvan

Silvan begyndte i 1968, og udgøres nu af omkring 1.000 medarbejdere i selskabets 41 byggecentre. Silvan har fokus på salg til private, og omsætter årligt for i nærheden af 1 milliard kroner.

Bygma blev grundlagt i 1952, og styres dagligt af over 2.300 personer i forretningens 56 byggecentre. Bygma fokuserer primært på at sælge til professionelle, og sælger hvert år for mere end 5 milliarder kroner.

XL-Byg startede i 2002, og lønner i dag cirka 2.000 mennesker i selskabets 104 butikker. XL-Byg specialiserer sig i gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for omkring 5 milliarder kroner.

Johannes Fog begyndte i 1920, og omfatter i dag cirka 500 medarbejdere i firmaets 9 varehuse. Johannes Fog har specialiseret sig i at sælge til private, og sælger årligt for mere end 1 milliard kroner.

Stark begyndte i 1896, og beskæftiger i dag i omegn af 2.000 medarbejdere i de 72 byggecentre. Stark tilstræber at sælge til professionelle, og sælger årligt for ca. 7 milliarder kroner.

profilfræser jem og fix

Jem og Fix blev etableret i 1988, og er i dag arbejdsgiver for i omegn af 2.100 kollegaer i byggemarkedets 122 varehuse. Jem og Fix specialiserer sig i at sælge til private, og afsætter hvert år for ca. 2 milliarder kroner.

profilfræser harald nyborg

Harald Nyborg blev dannet i 1904, og udgøres nu af cirka 2.000 medarbejdere i virksomhedens 33 butikker. Harald Nyborg har fokus på at sælge til private, og afsætter årligt for omtrent 5 milliarder kroner.

Davidsen åbnede i 1944, og beskæftiger nu i omegn af 1.000 personer i firmaets 9 byggecentre. Davidsen har specialiseret sig i billige priser til private og professionelle, og sælger hvert år for i omegn af 2 milliarder kroner.

Tips og tricks til dit byggeri
1Ved udendørs projekter kan vind og vejr få en stor rolle. Af den grund må du med jævne mellemrum tage et kig på vejrforudsigelserne i perioden for projektets begyndelse, så det ikke uventet begynder at piske ned når du lige er startet på dit store projekt.
2Det er en god idé at sikre sig hjælp til byggeprocessen, hovedsageligt i tilfælde af store byggerier. Flere opgaver behøver flere mennesker. Desuden viser det sig mere produktivt og mere interessant at dele arbejdet med andre.
3Længe før du starter byggeprojektet er det højst centralt at du sikrer dig, at byggeprojektet overhovedet er lovligt. Med udgangspunkt i hvordan du bor vil der vise sig begrænsende retningslinjer omkring, hvad du må, og hvad du ikke kan få lov til.
4Du bør ikke på noget tidspunkt undlade at tage højde for sikkerheden, så glem ej beskyttelse inklusiv sko og hjelm der hjælper dig imod mulige uheld. Det er afgørende med fokus på dit velbefindende i byggeriet, hovedsageligt når du ikke får hjælp fra en fagperson.
5Der viser sig typisk uforudsigelige hovedpiner i tilfælde med avancerede opgaver, og derfor vil det være vigtigt at der er afsat en god portion plads i handlingsplanen, således at man kan være selvsikker på at nå i mål med projektet.
6Man bør nødig fattes værktøj. Tit kan det vise sig meningsfuldt at du har værktøjet klar til brug når du tager fat på byggeprojektet. Du må heller ikke glemme at indregne omkostningerne hertil i dit økonomiske overblik.
7Forberedelse er nøglen til succes med dit arbejde. Du er nødt til at lave en strømlinet køreplan, der viser hvilke opgaver du vil udføre hvornår, med en tilhørende kronologisk rækkefølge. Forsøg at være konkret idet du laver din køreplan.
8Muligvis vil det vise sig meningsfuldt at du har de presserende byggematerialer disponible inden du går til værks med byggeriet. Du kan med fordel udarbejde en punktforms note med alt det der er nødvendige, og så granske oversigten, med det formål at du er overbevist om at du ikke har glemt noget.
9Det kan vise sig at være essentielt at have lavet en budgetoversigt for dit projekt, så du følger sig i kontrol med udgifterne. Det kan blive en god idé at nedskrive samtlige udgiftsposter, hvorefter man kan finde frem til eventuelle tilbud på dem enkeltvis.
10Det er muligt at spørge om økonomisk støtte til byggeprojekter. Det fås i tilfælde af at projektet gør en forskel for miljøet. At få tilbud om støtte beroer altså på at ombygningen forbedrer miljøet.
11Du kan tænke over om du burde stå med hele projektet selv, eller du hellere skal have professionel assistance til afslutningen af det. Forudsat at du anskaffer professionel assistance kan det være fordelagtigt at notere tilbud fra en håndfuld leverandører.
12Du kan finde utrolig mange hjælpeartikler og videoer fra alverdens hjemmesider som kan hjælpe dig. I særlig grad YouTube tilbyder dig betydelige mængder gavnlig info, særligt forudsat at man bruger den engelske version.
De højest ratede byggemarkeder
Brugerne på Trustpilot vurderer Harald-Nyborg.dk til 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket utvivlsomt er ret så overlegent. Bedømmelsen er et gennemsnit af 28.109 anmeldelser, hvor hele 76 % giver maksimum point, og bare 4 % har givet 1 stjerne. Som det er nu har Harald-Nyborg.dk 8.857 Facebook-følgere.
DavidsenShop.dk har en score på 4,7 ud af 5 på Trustpilot, som i særdeleshed er temmelig godt arbejde. Bedømmelsen tager udgangspunkt i 11.467 ratings, hvoraf hele 86 % giver topkarakter, og kun 2 % kvitterer med den laveste karakter. Indtil videre har DavidsenShop.dk 53.774 følgere på deres Facebook-side.
10-4.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,7 ud af 5, hvilket utvivlsomt er kolossalt flot. Karakteren er et gennemsnit af 19.208 meninger, hvor intet mindre end 84 % kvitterer med maksimum point, og alene 2 % giver 1 stjerne. På nuværende tidspunkt har 10-4.dk 43.202 fans af deres Facebook-side.
Trustpilot-brugerne vurderer Bauhaus.dk til 4,3 ud af 5 stjerner, hvilket i særdeleshed er rigtig imponerende. Scoren er et gennemsnit af 23.161 kommentarer, hvoraf ikke mindre end 69 % giver maksimum point, og alene 8 % giver den laveste karakter. I dette øjeblik har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-følgere.
XL-Byg.dk vurderes til 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket vel at mærke er absolut beundringsværdigt. Ratingen er baseret på 2.856 tilkendegivelser, hvor hele 59 % har givet den bedste karakter, og bare 9 % har givet dumpekarakter. Som det er nu har XL-Byg.dk 67.935 følgere på Facebook.
Hvilken fragtmetode skal du vælge?

De fleste outlets på nettet yder nu en række forskellige billige leveringsudgaver til profilfræser. En af de mest moderne er p.t. at få bragt ordren til en pakkeshop, hvor du kan afhente din nyindkøbte vare præcis når det passer dig. Fragtformen er nemlig ret ukompliceret, og desuden endda den prisbilligste leveringsform.

Du kan på samme måde påtænke at få varerne bragt hjem til dig selv eller til adressen på dit arbejde. Leveringsformen bliver en gang i mellem en tand mere bekostelig, men omvendt ret så uproblematisk med profilfræser online. Den billigste leveringsversion vil dog i de fleste tilfælde være at du selv henter pakken, som jo kræver at du opholder dig nær e-shoppens butikker, fx Bauhaus, Jem og Fix, Silvan eller Harald Nyborg.

Antal dages levering på profilfræser kan vise sig at være usædvanlig udslagsgivende såfremt du behøver varerne lige om lidt, og af den grund er det tydeligvis passende at du gransker tidshorisonten for levering på profilfræser. Størstedelen af e-firmaer i Danmark – fx Bauhaus, Harald Nyborg, Silvan og Jem og Fix – stiller udsigt til billig 1 hverdags levering på massevis af varenumre online, som alligevel nødvendiggør at ordren køres igennem før et aftalt klokkeslæt, sådan at de garanteret kan nå at få varen afsendt forud for at lagerpersonalet har fri.

Visse internet butikker lover portofri levering på profilfræser online, men tit forudsætter det at du indkøber for et fastslået beløb. Derudover skulle man overveje den mest prisbevidste slags levering, som gerne er at få fragtfirmaet til at levere din bestilling til en pakkeshop.

En række webbutikker yder click-and-collect hvor du bestiller billig profilfræser online og selv henter i byggemarkedet. For eksempel Davidsen, 10-4, Bygma, Jem og Fix, Silvan, XL-Byg, Bauhaus, Harald Nyborg og Stark. De udlover bl.a. afhentning af profilfræser i følgende byer:

Odder, Herning, Skive, Hedensted, Køge, Hørsholm, Tilst, Aabenraa, Frederiksberg, Sønderborg, Frederikshavn, Birkerød, Ølstykke, Nyborg, Korsør, Horsens, Risskov, Aalborg, Nørresundby, Kokkedal, Grenaa, Lyngby, Jyllinge, Brønderslev, Taastrup, Allerød, Nykøbing Falster, Haslev, Holstebro, Silkeborg, Helsingør, Ringsted, Valby, Brøndby, Greve, Ballerup, Stenløse, Brønshøj, Glostrup, Ikast, Virum, Gentofte, Farum, Kalundborg, Solrød Strand, Nakskov, Frederikssund, København, Randers, Vanløse, Gladsaxe, Hvidovre, Tårnby, Hedehusene, Skanderborg, Odense, Næstved, Esbjerg, Brabrand, Charlottenlund, Vordingborg, Dragør, Haderslev, Aarhus, Nærum, Rødovre, Lystrup, Varde, Hobro, Vejle, Hillerød, Middelfart, Roskilde, Viborg, Herlev, Frederiksværk, Albertslund, Svendborg, Søborg, Holbæk, Slagelse, Værløse, Rudersdal, Rønne, Kolding, Ishøj, Lillerød, Thisted, Vallensbæk, Hjørring, Fredericia, Struer, Åbyhøj, og Højbjerg, .

Klik-og-hent for profilfræser er tilgængeligt i samtlige områder af landet: Fyn (Midtfyn, Østfyn, Nordfyn, Vestfyn, Sydfyn), Sjælland (Midtsjælland, Hovedstaden, Amager, Vestsjælland, Nordsjælland, Lolland, Falster, Bornholm, Sydsjælland, Østsjælland) og Jylland (Sønderjylland, Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Sydjylland, Vestjylland, Syddanmark).

Når man ser på data fremstår det tydeligt, at internet shoppere som regel søger blandt andet køb profilfræser og profilfræser online. Derudover ser vi jævnligt mennesker efterspørge for eksempel profilfræser priser, billig profilfræser samt profilfræser tilbud, foruden de kendte byggemarkeder som 10-4, Bygma, Silvan, Stark, Davidsen, Harald Nyborg, Bauhaus, Jem og Fix og XL-Byg.

Spar penge på profilfræser

Det er jo efterhånden ultra ligetil for internetbrugere at vurdere tilbud på billige profilfræser online i blandt diverse butikker på nettet, og så har masser af internet varehuse set sig nødsaget til at nedsætte priserne på profilfræser kolossalt, og ovenikøbet love fragt uden omkostninger.

Trods dette kan det stadigvæk vise sig nyttigt at udforske enkelte webshops efter tilbud og udsalg på profilfræser online forinden du gennemfører dit køb, så du er skråsikker på at opnå den mest attraktive pris. Se ikke blot på de udbredte byggekæder som 10-4, Harald Nyborg, Silvan, Jem og Fix, Davidsen, Bygma, Stark og XL-Byg.

Man skal lige meget hvad være så påvagt, at når en online forretning forhandler billige profilfræser online for en pris der er hamrende letkøbt, så bør det ofte være en varsel om en uoprigtig online forretning. Bestillinger med kort er trods alt en del af et regulativ, der assisterer dig som køber imod uoprigtige webshops.

Vi tilråder køb med kort eller MobilePay. Som en anden løsning kan du drage nytte af en afbetalingsløsning fra for eksempel ViaBill, hvis du foretrækker at klare beløbet til profilfræser ude i fremtiden. Det tilbydes typisk i nicheforhandlere, men sjældent de velkendte byggemarkeder som for eksempel Stark, 10-4, Silvan, Bauhaus, Davidsen, Jem og Fix, Bygma og XL-Byg.

Ses der på statistikkerne er det klart, at online shoppere typisk søger efter blandt andet køb profilfræser og billig profilfræser. Foruden dette ser man som regel online shoppere søge blandt andet profilfræser tilbud, profilfræser priser samt profilfræser online.

Analyser folks ratings

Trustpilot indebærer egentlig anstændige muligheder for at sondere forskellige forhenværende brugeres betragtninger og derfor er det godt, at du eftergår e-butikkens anmeldelser før du placerer din ordre på billige profilfræser online.

Facebook forærer dig ydermere en række gode metoder til at få indtryk af online firmaets pålidelighed. Derudover er der mange online shops i Danmark hvor kunder kan sammensætte en evaluering af deres køb, som tillige kan udnyttes til at vurdere tidligere kunders oplevelser.

Inden nogen handler billige profilfræser online i en netbutik behøver de de facto studere deres forretningsbetingelser, men det er undertiden et tidskrævende arbejde, i særdeleshed med de store byggekæder som Silvan, Davidsen, Harald Nyborg, Bygma, Jem og Fix, XL-Byg, Stark, 10-4 og Bauhaus.

Et andet alternativ kunne derfor være at kontrollere hvorvidt netshoppen er tilsluttet e-mærket, eftersom det ofte er et tegn på at e-forretningen adlyder de danske regler, og at hjemmesiden af og til vurderes af sagkyndige der kender til reglerne på området.

Derudover giver det dig lejlighed til hjælpende service, hvis du møder besvær med din bestilling af profilfræser. Derudover er det smart at man er vaks omkring de mest vitale regler der kan influere på bestillingen af profilfræser online, f.eks. hvilken returrettighed online forhandleren tilsikrer.

I relation til det er det i øvrigt essesentielt, at man altid gemmer sin faktura e-mail, således man en anden gang vil kunne bevidne sin bestilling af profilfræser, uafhængig af om man shopper fra 10-4, Davidsen, XL-Byg, Harald Nyborg, Silvan, Jem og Fix, Stark, Bygma eller Bauhaus.

Karen A gav 5 stjerner

Super hurtig levering og ok priser

Inger Knudsen gav 4 stjerner

Hurtig og effektiv

Karen gav 5 stjerner

God til prisen

Kirsten Olsen gav 5 stjerner

Hurtig og gratis levering til pakkeboks.

9 tips til din online shopping
1En stor portion e-handler frembyder i øjeblikket et stort udvalg af billige leveringsløsninger til profilfræser. En der er meget anvendt er nu om dage pakkeshoppen, hvor du kan afhente varerne lige når det passer dig. Muligheden er jo ekstremt ligetil, og tit derudover den billigste leveringsudgave.
2Trustpilot yder forholdsvis gunstige chancer for at dechifrere en længere række eksisterende forbrugeres opfattelser og derved anbefales det, at du eksaminerer internet forhandlerens bedømmelser forud for at du handler billige profilfræser online. Facebook frembringer ydermere rigtig habile løsninger til at få indtryk af internet butikkens kundetilfredshed.
3Den mest betalelige leveringsløsning kan ikke benægtes at være at du selv henter pakken, men den mulighed afhænger af at du lever lige ved e-forretningens adresse. Den leveringstype kan vise sig at være rigtig vital ifald man absolut skal bruge profilfræser om et øjeblik. Alternativt så frembyder visse e-shops i Danmark fragt uden gebyr, men i mange tilfælde forudsætter det at man shopper for en konkret sum.
4Generelt slår vi et slag for køb med betalingskort eller MobilePay. Køb med betalingskort er omfavnet af en lov, hvilket skærmer kunden overfor bedrageriske internet forretninger. Som en anden løsning bør du drage fordel af en løsning som for eksempel ViaBill, ifald du har i sinde at godtgøre regningen i flere bidder.
5Før folk handler billige profilfræser på en e-handler kunne man for at være sikker overveje netbutikkens forretningsvilkår, det er dog almindeligvis ikke særlig spændende. Tilmed tilråder vi at køberen er hensynstagende til de grundlæggende forhold der har indvirkning på købet af billige profilfræser online, for eksempel hvilken returneringsret internet butikken tilbyder.
6Det er jo efterhånden meget ukompliceret for internetbrugere at vurdere prisniveauet online på billige profilfræser på diverse internet foretagender, og altså garanterer en hel del e-shops fragt uden betaling. Det kan dog imidlertid være smart at udforske et par forskellige internet forretninger efter udsalg og tilbud forud for at du placerer ordren, således at man er sikker på at antage den skarpeste pris.
7Flere internet handler yder levering uden beregning på profilfræser, men i de fleste tilfælde kræves det at der erhverves for en fastsat pris. Som alternativ skulle du vælge den mest betalelige fragtform, hvilket typisk er at få leveret din ordre til et afhentningssted. Denne er mange gange samtidig ultra smart. Den mest billige metode til levering vil dog i de fleste tilfælde være selv at hente produkterne.
8Generelt foreslår vi at granske hvorvidt webbutikken er medlem af e-mærket, da det længe har været et bevis på at webbutikken forsvarer den officielle danske lovgivning, foruden at netbutikken ofte besigtiges af eksperter som behersker vilkårene på området. Før folk handler billige profilfræser i en e-forretning kan de reelt gøre sig bekendt med indholdet af deres vilkår.
9Fragtperioden er jo meget væsentlig forudsat du har behov for dine nye varer øjeblikkeligt, og derfor er det aldeles afgørende at du studerer det anslåede leveringstidspunkt for profilfræser. En masse internet outlets yder billig levering på næstkommende hverdag på en masse varer, men som ikke desto mindre afhænger af at transaktionen realiseres tidligere end et givent klokkeslæt.