Byggevarepriser.dk

Gødning pristjek

Er du på udkig efter gødning? Vi har fundet 13 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 liter for kun 1.145 kr. Det er 52 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 liter gødning inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
1.145 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.170 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.170 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.174 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.295 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.365 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.379 kr. Sække med 1.000 liter Køb
1.384 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.458 kr. Sække med 1.000 liter Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 liter (eller nærmeste omregnede alternativ).

De fleste planter har brug for gødning for at kunne vokse sig store og flotte. Der er dog forskel på, hvor meget gødning de forskellige planter har brug for.

Roser, sommerblomster, græsplæner og køkkenurter har for eksempel brug for ekstra meget gødning sammenlignet med andre planter.

Gødning har igennem de sidste mange år været almindeligt udbredt til at give planterne de mest optimale vækstbetingelser, og det er det stadig.

Det er dog vigtigt, at man undersøger grundigt, hvilke planter der har behov for gødning, hvor meget gødning de har brug for, og hvornår samt hvor ofte de skal gødes.

Hvad er gødning?

Gødning er et materiale, som hjælper planter med at trives og vokse bedre. Derfor kan man bruge mange forskellige stoffer som gødning alt afhængigt af, hvilken virkning på planterne man ønsker at fremkalde.

Faktisk har menneskelige affaldsstoffer, som urin og afføring, været brugt som gødning i rigtig mange år. Hvor effektiv denne form for gødning er afhænger dog af, hvad mennesket har spist. Jo mere proteinrig kosten har været, desto mere kvælstof vil der være i gødningen, og det samme gælder i forhold til andre vigtige stoffer.

Menneskelig gødning mangler dog både struktur og sammenhængskraft sammenlignet med affaldsstoffer fra husdyr. Derudover kan menneskelig gødning være smittekim for en række menneskelige sygdomme, og der er derfor en stor fare for at sprede disse sygdomme.

Derfor er menneskelig gødning også blevet forbudt til spiselige afgrøder, men i praksis anvender man i dag heller ikke menneskegødning til andre formål.

I takt med teknologiens fremskridt og forskning er der nemlig blevet udviklet flere forskellige typer gødning, som indeholder lige præcist det, som planterne har brug for. Der findes overordnet set to forskellige former for gødning; kunstgødning og organisk gødning, som bliver gennemgået længere nede i denne artikel.

Hvorfor gøder man?

Alle planter har brug for en række næringsstoffer for at vokse, men der er stor forskel på, hvor meget gødning en plante har behov for. Plantens behov for næring afhænger blandt andet af plantens størrelse og omfanget af bladtilvæksten.

Små planter har derfor stort set ikke brug for gødning, mens større planter med kraftig vækst kræver en stor mængde gødning. Når planten er færdigudviklet, har den heller ikke brug for ret meget gødning.

Giver man sine planter for lidt gødning, vil de ikke kunne blive lige så smukke og sunde, som de har et potentiale til. Det er derfor vigtigt, at man løbende giver sine planter flere små doser gødning året rundt frem for få store doser et par gange om året.

Sørger man for at gøde sine planter med små doser regelmæssigt, så vil planterne have en bedre mulighed for at optage næringen løbende. Dermed vil de også hele tiden have en sund vækst samt mørkegrønne blade.

Kommer man omvendt til at gøde planterne mere, end de kan nå at optage, så forurener man i stedet for både jord og grundvand.

Derudover kan planten også risikere at blive svedt af. Det kan derfor på alle måder godt betale sig at sætte sig grundigt ind i, hvor meget gødning de forskellige planterne har brug for, hvornår de skal gødes, og hvilken type gødning de skal have.

Skal man vælge kunstgødning eller naturgødning?

Der findes flere forskellige former for gødning, som man med fordel kan anvende i sin have. Helt overordnet set kan gødning deles op i to forskellige typer:

Planterne kan ikke selv skelne mellem de to forskellige former for gødning, og i langt de fleste tilfælde vil det faktisk være en god ide at anvende en blanding af kunstgødning og organisk gødning. De har nemlig hver sine fordele, som planterne kan have glæde af.

For eksempel sikrer den organiske gødning, særligt hvis det er i form af kompost, en god jordstruktur. Kunstgødningen giver omvendt en rigtig god effekt på planterne her og nu.

Vælger man at blande de to forskellige former for gødning, er det dog vigtigt, at man ikke gøder planterne dobbelt. Man skal altså bruge den samme mængde gødning, som man ellers ville bruge.

Man kan for eksempel give planterne i haven en organisk gødning om foråret, og senere hen på sommeren kan man så supplere med kunstgødning til de planter, som har behov for ekstra næring.

Hvornår skal man gøde sine planter?

Man skal som udgangspunkt altid starte med at gøde sine planter om foråret, men man skal vente, indtil jordens temperatur er på mere end 5 grader. Det er helt lavpraktisk som regel i midten af april.

Derudover kan man med fordel altid gøde op til, at man forventer, at der kommer regn. Ellers vil gødningen blive liggende oven på jorden uden at blive opløst i stedet for at trænge ned til planterne.

Hvordan gøder man?

Hvis man bruger organisk gødning, skal man starte med at drysse det ud, så det ligger spredt hen over jorden. Det må ikke ligge i bunker. En god tommelfingerregel er, at man skal bruge omkring en kvindehåndfuld gødning pr. plante, når der er tale om:

Vælger man i stedet for at bruge en såkaldt NPK-gødning, så kan man risikere at svide planterne, hvis perlerne ligger i bladhjørner eller på blottede rødder.

Omvendt har denne form for gødning en meget hurtig og effektiv virkning, da den bliver hurtigt opløst, når det regner.

Hvor meget kunstgødning skal man bruge?

Kunstgødning er en meget koncentreret form for gødning, og man skal derfor kun anvende små mængder. Ellers kan man hurtigt komme til at forurene jorden, hvis man overgødsker. Derfor er det også meget vigtigt, at man sørger for at følge doseringsanvisningen på pakken.

Det kan dog være svært at regne ud, hvor meget gødning man i praksis skal bruge. Der kan for eksempel stå på pakken, at 5 kilo gødning kan række til 200 kvadratmeter. I så fald skal man først regne ud, hvor mange gram det svarer til per kvadratmeter, og det vil i dette tilfælde være 25 gram.

Herefter kan man så veje sig frem til, hvor meget 25 gram gødning svarer til i forskellige mængder. Det kan for eksempel være på decilitermål eller i håndfulde.

Fordele og ulemper ved kunstgødning

Der er både en række fordele og ulemper ved at anvende kunstgødning, og de kommer her:

Fordelene ved at anvende kunstgødning:

Ulemperne ved at anvende kunstgødning:

Fordele og ulemper ved organisk gødning

Der er dog også en række fordele og ulemper forbundet med at anvende organisk gødning, og de kommer her:

Fordelene ved at anvende organisk gødning:

Ulemperne ved at anvende organisk gødning:

Hvor kan man købe gødning henne?

Man kan købe gødning mange forskellige steder, men det kommer meget an på, hvor stor en mængde man skal bruge, og hvilke muligheder man har for selv at transportere det. Derudover er der også nogle forhandlere, der har udviklet særlig gødning til forskellige formål. Man kan for eksempel købe gødning til:

Skal man bruge en mindre mængde gødning, så kan man med fordel tage forbi det lokale havecenter eller byggemarked for at købe en eller flere poser med gødning.

Det kan for eksempel være hos Bauhaus, XL Byg, Silvan, Davidsen og Jem og Fix, eller det kan være i det lokale supermarked. I foråret er der nemlig flere supermarkeder og dagligvarebutikker, der forhandler gødning og jord til planterne i haven.

Skal man bruge større mængder gødning, så kan man med fordel kigge på nettet for at finde de bedste priser på gødning. Her kan man blandt andet købe store bigbags, der kan rumme mellem 1000 og 3000 liter gødning.

Skal man bruge meget store mængder, kan man spare rigtig mange penge ved at undersøge markedet for at finde den billigste forhandler. Overordnet set kan man sige, at jo mere gødning man skal bruge, jo flere penge kan man spare ved at bruge lidt tid på at finde den bedste pris.

Hvordan bliver gødningen leveret?

Når man køber bigbags, der kan rumme mellem 1000 og 3000 liter, så giver det sig selv, at det ikke bare lige er noget, som man tager ud og henter. Det er store mængder, og det kan være rigtigt tungt og uhåndterbart.

Derfor er det også langt de fleste, som skal bruge store mængder gødning, som køber det på nettet, fordi det giver dem mulighed for at få det leveret til deres adresse.

På den måde slipper de for at skulle finde ud af, hvordan de skal få det transporteret. Derudover er der også mange online forhandlere, der tilbyder gratis levering.

Der findes dog flere forskellige muligheder for levering, og her kan blandt andet nævnes:

Men er gødning overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af jord…

 • Champost jordforbedring
 • Græsplænegødning
 • Gødning
 • Harpet muldjord
 • Havegødning
 • Hortensia gødning
 • Højbedsmuld
 • Jordforbedring
 • Kompost
 • Muldjord
 • Plantegødning
 • Plantejord
 • Plantemuld
 • Planteskolejord
 • Plantesække
 • Plænedress
 • Pottemuld
 • Rhododendron gødning
 • Rhododendron jord
 • Rhododendron spagnum
 • Rosengødning
 • Rosenjord
 • Spagnum
 • Surbundsjord
 • Topdressing
 • Gødning på online webshops

  Trustpilot giver dig rigtig ønskværdige genveje til at inspicere flere tidligere konsumenters erfaringer med køb af gødning og herved er det at foretrække, at du gennemgår e-handlens ratings forud for at du shopper gødning online.

  Facebook indebærer desuden fuldt ud fantastiske løsninger til at få indblik i e-firmaets kundetilfredshed. Tilmed ses mange online butikker som tilbyder folk at offentliggøre en omtale af købsoplevelsen, som tilmed burde udnyttes til vurdering af hvor glade kunderne er ift. køb af gødning.

  Før man handler gødning via nettet

  Forud for at nogen handler gødning på en e-shop kan man egentlig tyde forhandlerens handelsbetingelser, men det er tit ikke super interessant.

  Et andet forslag kunne derfor være at kontrollere hvorvidt e-forretningen er e-mærke tilsluttet, grundet at det typisk er en indikator for at internet butikken forsvarer gældende dansk lovgivning, tillige med at internet virksomheden hyppigt besøges af jurister som har nøje kendskab til lovene på området for salg af gødning via webshops.

  Derudover giver det dig genvej til assistance, for så vidt du bliver udsat for problemstillinger ved din handel. Tilsvarende er det klogt at man er oppe på mærkerne omkring de fundamentale bestemmelser der har indflydelse på købet.

  Fragt af gødning

  En del e-butikker foreslår efterhånden en hel del forskellige muligheder for levering. Den mest prisbevidste leveringsversion vil dog til enhver tid være selv at hente gødningen, men dette står og falder med at du bor nærved netbutikkens hjemsted.

  Leveringsdygtigheden er selvfølgelig meget afgørende ifald vi står og skal bruge gødningen med det samme, og med det formål er det i sandhed meningsfuldt at vi kontrollerer tidshorisonten for levering ved gødning – hvilket dog betinges af at ordren laves før et givent tidspunkt, sådan at de med sikkerhed kan nå at få varerne ud af døren forinden lagerpersonalet har fri.

  Visse webbutikker tilbyder gratis fragt af gødning, men typisk er det under forudsætning af at du bestiller for en konkret sum.

  Sædvanlige spørgsmål om gødning:

 • Gødning af rhododendron hvornår?
 • Hvad består gødning af?
 • Gødning af græsmark hvornår?
 • Hvad er der i gødning?
 • Gødning af bøgehæk hvornår?
 • Hvor meget gødning til græsplænen?
 • Gødning græsplæne hvornår?
 • Hvordan laver man gødning?
 • Græsplæne gødning hvornår?
 • Hvad består npk gødning af?
 • Roser gødning hvornår?
 • Hvilken gødning til hortensia?
 • Hvad står bogstaverne for i npk-gødning (kunstgødning)? marker 3 svar:?
 • Gødning hvornår?
 • Hvad er gødning?
 • Hvordan optager planter gødning?
 • Græs gødning hvornår?
 • Npk gødning hvornår?
 • Hvordan laver man npk gødning?
 • Hvad indeholder gødning?
 • Hvilke typer gødning findes der?
 • Hvad er organisk gødning?
 • Gødning til græsplæne hvornår?
 • Gødning af roser hvornår?
 • Hvad er npk gødning?
 • Chili gødning hvornår?
 • Gødning af græsplæne hvornår?
 • Gødning roser hvornår?
 • Hvilken gødning?
 • Gødning ligusterhæk hvornår?
 • Varerne du finder i den her samling blev frembragt af websitets søgemekaniske. Den har faktisk scannet massevis af varer for at finde de produkter der ligger tæt op ad gødning, og som algoritmen derfor estimerer at du vil kunne lide.

  Foruden at inddrage den søgefrase du skrev på Google har søgemotoren derudover medtaget søgefraser, som andre brugere sandsynligvis bruger i den forbindelse, eksempelvis gødning hent selv og gødning hent selv foruden søgeforespørgsler som gødning til ligusterhæk eller gødning til roser.

  Den information kan algoritmen bruge som ekstra information til at fremvise de mest relevante tilbud. Vi ser også at mennesker leder efter eksempelvis gødning til ligusterhæk, gødning til hortensia og gødning online. Den viden har algoritmen ligeledes brugt til, at søge sig igennem tusindvis af tilbud.

  For øvrigt viser data, at søgningerne gødning til roser, gødning til ligusterhæk og gødning til haven er aldeles populære, og som følge heraf er de ligeledes medregnet af søgerobotten foruden søgningerne gødning til roser, gødning til roser og gødning online. Forhåbentlig føler du at du er tilfreds med de præsenterede produkter, og at nogle af dem vækkede din interesse.

  Gødning erhverves via prominente internet shops, som fx Bygma.dk, Stark.dk, JemogFix.dk, DavidsenShop.dk, 10-4.dk, Bauhaus.dk, Silvan.dk og XL-Byg.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles gødning til…

  Midtjylland: Løgten, Lystrup, Højbjerg, Brande, Egå, Hadsten, Skjern, Tilst, Skive, Ebeltoft, Skødstrup, Viborg, Vejle, Beder, Lemvig, Skanderborg, Ikast, Odder, Randers, Løsning, Horsens, Bjerringbro, Silkeborg, Kjellerup, Holstebro, Åbyhøj, Brabrand, Galten, Aarhus, Hornslet, Hammel, Malling, Grenaa, Hedensted, Hørning, Ringkøbing, Struer, Herning, Hasselager, Hinnerup, Mårslet, Risskov, Ry

  Nordjylland: Nibe, Hirtshals, Hadsund, Thisted, Sæby, Brønderslev, Aalborg, Hjørring, Støvring, Nørresundby, Svenstrup, Nykøbing Mors, Aars, Aabybro, Frederikshavn, Skagen, Hobro

  Hovedstaden: Ballerup, Hedehusene, Roskilde, Slangerup, Dragør, Ishøj, Birkerød, Herlev, Albertslund, Rønne, Charlottenlund, Rudersdal, Holte, Hvidovre, Måløv, Helsinge, Søborg, Frederiksberg, Hellerup, Rødovre, Lillerød, Gentofte, Værløse, Tårnby, Smørumnedre, Høje Taastrup, Vallensbæk, Glostrup, Espergærde, Hundested, Vanløse, Stenløse, Allerød, Valby, Fredensborg, Taastrup, Gilleleje, Kokkedal, Gladsaxe, Virum, Ølstykke, Nærum, Hørsholm, Humlebæk, Farum, Hellebæk, Snekkersten, Nivå, Dyssegård, København, Frederiksværk, Helsingør, Hillerød, Frederikssund, Lyngby, Brøndby, Brønshøj

  Syddanmark: Billund, Tønder, Aabenraa, Faaborg, Nyborg, Kerteminde, Fredericia, Assens, Varde, Otterup, Esbjerg, Ringe, Vojens, Børkop, Middelfart, Svendborg, Haderslev, Munkebo, Odense, Vejen, Kolding, Nordborg, Bramming, Grindsted, Rødekro, Sønderborg, Ribe

  Sjælland: Holbæk, Fensmark, Tune, Nykøbing Falster, Korsør, Ringsted, Vordingborg, Slagelse, Køge, Haslev, Solrød Strand, Nykøbing Sjælland, Næstved, Maribo, Sorø, Herfølge, Nakskov, Kalundborg, Skælskør, Greve, Jyllinge

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg gødning er 895 kr. Pristjekket er vurderet til 4.2 ud af 5 stjerner baseret på 14 brugeranmeldelser.

  Jeg skal love for der er service på…” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Dette website er annoncefinansieret. Vi arbejder tæt sammen med en stribe online virksomheder derved at vi publicerer deres tilbud, og indkasserer godtgørelse forudsat en af de besøgende på vores website laver et køb.

  Vejledning angående tilbud og e-firmaer værnes om hele tiden, men vi kan ikke stilles ansvarlig for ændringer der eventuelt er iværksat siden vi sidste gang opdaterede de viste oplysninger.