Byggevarepriser.dk

Hvad koster det at opsætte en altan?

Vi oplever, at der er kommet et større og større fokus på vores uderum. En hjem er ikke blot vægge. Et hjem er have, “r og altaner. Vi ønsker os et skønt frirum, der bærer præg af ro og afslapning. Derfor er altanen blevet et attraktivt sted.

Drømmer du også om at få en altan? Så læs med her, hvor vi gør dig klogere på både proces og pris, hvis du ønsker at opsætte en altan.

1. Jo flere, jo bedre

En af de ting, der har en indflydelse på, hvad en altan koster, er, hvor mange I er om at dele omkostningerne. Og her gælder et princip om jo flere, jo bedre. For der er en lang række udgifter til et altanprojekt, f.eks. tegninger, beregninger, materialer og så videre, som skal finansieres. Uanset om det drejer sig om en eller ti altaner.

Derfor kan det være en fordel at alliere sig med flere i boligkomplekset. Måske er I flere, der deler den samme drøm om en altan? Og hvis I slår jeres drømme sammen, kan udgiften blive mindre.

2. Materialerne har indflydelse på prisen

Når du skal vælge materialer til din altan, påvirker valget af materialer den samlede pris. Så selvom størrelsen på altanen er den samme, så kan prisen få et nøk opad, hvis du går efter dyrere materialer.

Eksempelvis er stål dyrere end aluminium, ligesom nogle træsorter er dyrere end andre. Og jo flere tilvalg du foretager, desto højere bliver prisen. Så hav disse betragtninger in mente, inden du kaster dig ud i projektet.

3. Jo højere, jo dyrere

Ligesom det har indvirkning på prisen, hvilket materialer der skal anvendes til altanen, er der andre faktorer, der spiller ind. Her kommer placeringen af din lejlighed ind i billedet. Og jo højere din lejlighed er placeret, jo større vil omkostningerne være, da der stilles større krav til ophængning og sikkerhedsprocedurer fra virksomhedens side.

4. Størrelsen betyder noget

Altanens størrelse er naturligvis også en vigtig faktor, når prisen på altanen skal fastsættes. Og jo flere kvadratmeter du ønsker, jo dyrere bliver altanen. Derfor skal du indregne dette i det samlede regnestykke.

Der er også forskel på altaner. Eksempelvis er en fransk altan et billigere alternativ end en klassisk altan, men har samtidig også sine begrænsninger. Så sørg for at overveje, hvilket formål altanen skal have.